Els estibadors del Port de Barcelona s’han sumat a la convocatòria de vaga general d’aquest 18 d’octubre. A primera hora del matí, un grup d’uns 200 estibadors s’han concentrat al passeig de Colom:

Portuari@PortuariosBCN

Empiezan a concentrarse los Trabajadores Portuarios de Barcelona#VagaGeneral18O

Vídeo incrustat

Entre els concentrats, convocats per l’Organització d’Estibadors del Port de Barcelona, la Coordinadora de Treballadors d’Empresa dels Estibadors de Barcelona i l’Organitzacio d’Estibadors Portuaris de Barcelona, hi havia estibadors, personal de taller i administratius.

Una vegada a la plaça de Sant Jaume els representants del comitè d’empresa han demanat als regidors Eloi Badia i Janet Sanz poder entregar en persona a l’alcaldessa el manifest que havien preparat. Moments després, Ada Colau ha baixat a la porta de l’Ajuntament per recollir l’escrit de mans dels membres del comitè d’empresa del port.

Posteriorment, el membre del comitè d’empresa Albert Gil s’ha dirigit als manifestats per recordar-los que han demanat a l’alcaldessa que traslladi el suport dels estibadors als presos i a les seves famílies. Segons Gil, els treballadors del port en vaga entenen que la sentència marca un abans i un després ja que considera que “una manifestació pacífica pot ser considerada sedició i pot comportar penes de fins a nou anys de presó”.

Álvarez de Toledo s’encara amb els estibadors

A la plaça de Sant Jaume, el col·lectiu ha coincidit amb Cayetana Álvarez de Toledo, diputada del PP, i l’ha escridassat i l’ha acusat de “provocadora”. Ella s’hi ha encarat. Álvarez de Toledo ha piulat a les xarxes que es tracta d’una “vaga colpista i inútil i que la democràcia no fa vaga ni en farà”.