CARLES XANCÓ, gerent del restaurant Genaro "Provisionalment, per acabar la temporada d'estiu, s'ha dignat l'Ajuntament ha donar-nos aquesta llicència provisional" MARIBEL MOLINA, dependenta de Tocinería Marcos "Por lo menos que arreglen la temporada de verano, para mucha gente y, sobre todo, para los trabajadores sería una alegría." MARGARET REVECHE, cap de cuina de Casa Guinart "Va a venir un ingeniero, permisos, cosas... Pero vamos a salvar la temporada."

Les terrasses tornaran al pòrtic del Mercat de la Boqueria gràcies a un acord entre l’Ajuntament i els establiments. Dimecres es van reunir per buscar una solució a la polèmica dels últims dies i, finalment, es va decidir atorgar als bars i restaurants llicències provisionals per instal·lar-hi terrasses. Dilluns signaran els documents que els permetran tenir el permís provisional.

Els comerciants de la zona asseguren que durant els dies que no han pogut instal·lar-hi les terrasses han disminuït molt els ingressos. A més, diuen que aquesta mesura de l’Ajuntament també ha perjudicat el Mercat de la Boqueria, ja que ells compren els productes a les parades. Maribel Molina, dependenta de Tocinería Marcos, reconeix que era molt urgent arribar a aquest acord: “Com a mínim han d’arreglar la temporada d’estiu. Per a molta gent, i sobretot, per als treballadors, és una alegria”.

De totes maneres, aquestes llicències són provisionals. A partir del setembre els establiments de la zona es tornaran a reunir amb el consistori per trobar-hi la solució definitiva.