Els casos notificats de covid en la darrera setmana han augmentat un 19 % en la població vulnerable a Catalunya i les hospitalitzacions han augmentat amb més de 200 ingressats en una setmana, superant el llindar de les 1.500 persones, la meitat del pic de la sisena onada, segons el darrer balanç de Salut. Això ja es nota en l’atenció primària que ha vist com s’han incrementat les visites a urgències per atendre pacients amb símptomes de covid.

Aquest dilluns 20 de juny hi va haver 3.440 visites als CAP de Barcelona per covid, una xifra que no és alarmant i que està molt lluny del pic de la sisena onada, amb 23.000 visites diàries als CAP. Segons l’ICS, l’augment de visites als centres d’atenció primària no és significatiu.

“Hi ha una onada invisible”

Alguns CAP han canviat el funcionament per la pressió assistencial que reben els últims dies, la gran majoria de casos lleus del virus. La directora del CAP Raval Nord, Anna Romagosa, ha explicat que “hi ha una onada invisible. Dilluns vam visitar més de 100 pacients a urgències en un matí i això no és habitual”.

Des del sindicat Satse es preocupen per la tendència d’aquestes xifres i esperen que els casos de covid vagin a la baixa perquè els mesos de juliol i agost hi haurà força personal de vacances.