atac informatic bsm

Un atac informàtic a Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha posat en alerta l’empresa municipal. Segons ha avançat Ràdio Estel, aquest dilluns han rebut “un intent d’intrusió informàtic” en el sistema que gestiona l’estacionament i la mobilitat sostenible que ha obligat a suspendre alguns serveis de forma preventiva per evitar que fossin piratejats i perdre’n el control. Segons fonts de l’empresa, s’han vist afectades les aplicacions Smou, SPRO, ONaparcar residents, serveis com el Bicing i la venda en línia d’entrades al Tibidabo, el Zoo i el Parc Güell. També informen que la situació està controlada i s’està treballant per restablir la total normalitat.

Allau d’atacs informàtics i amenaces tecnològiques

Aquest atac informàtic arriba tot just una setmana després que la UAB fos víctima d’una intrusió que va obligar a anul·lar, fins i tot, algunes classes pràctiques. També aquest cap de setmana, han piratejat el compte d’Instagram de l’Hotel El Palace Barcelona.

“Incidència controlada i acotada”

Segons fonts de B:SM, quan es va detectar l’amenaça es va decidir desactivar durant unes hores serveis digitals com les aplicacions Smou i SPRO, que ja han recuperat la normalitat. També funciona sense problemes el Bicing, un servei que també es va veure afectat durant unes hores.

L’empresa municipal assegura que la “incidència està controlada i acotada” i que treballen per restablir la total normalitat al més aviat possible.

De fet, el servei informàtic està treballant per restablir amb seguretat aquests serveis. Per això, segons explica B:SM, s’estan recuperant un a un.

Sense venda d’entrades en línia

Com a conseqüència d’aquesta aturada del servei encara no es poden comprar entrades en línia als webs del Tibidabo, el Zoo de Barcelona i el Parc Güell. No obstant això, la venda presencial funciona correctament per anar al Zoo i al Parc Güell. El parc d’atraccions només obre en cap de setmana en aquesta època.

Tampoc no funciona, de moment, l’aplicació OnAparcar residents, que permet emetre el tiquet d’estacionament als residents d’una àrea verda. Per això des de B:SM recomanen als usuaris que facin servir els parquímetres habilitats al carrer per renovar el tiquet.