serveis socials

(EFE / Redacció) El nou centre d’atenció a dones sense llar d’Assís, una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida dels sensesostre, ja té data d’inauguració. Està prevista per a finals d’any, i s’està construint a la zona alta de la via Augusta. L’espai serà un centre d’atenció específica per a dones en situació de sensellarisme i estarà situat al carrer de Santa Filomena amb la via Augusta, al barri de Sarrià, prop del centre d’Assís.

La responsable del programa Dones amb Llar de la Fundació Assís, Elena Sala, ha explicat que el nou espai serà “segur, pensat per a les dones” que viuen als carrers de Barcelona. Tindrà 10 allotjaments protegits i disposarà d’atenció personalitzada, tallers i activitats grupals, amb l’objectiu de donar protecció i acompanyament a les usuàries perquè comencin un procés cap a l’autonomia.

El nom del centre rendirà homenatge a Rosario Endrinal

El nou centre d’Assís portarà el nom de Rosario Endrinal, en memòria de la dona sense llar que va ser cremada en un caixer de Barcelona el 2005. La història de la vida i el tràgic assassinat de Rosario Endrinal va posar al descobert la realitat de les dones que habiten els carrers de Barcelona, una situació gairebé invisibilitzada i poc reconeguda fins aleshores i que ha portat a posar el seu nom al nou edifici.

Elena Sala explica que una de les dificultats per saber l’estat de la situació de les dones sense llar és el fet que “l’objectiu màxim de moltes dones que viuen al carrer és camuflar-se, passar desapercebudes, fins i tot adquirint una estètica masculina”, per intentar sobreviure a la dura i terrible condició que suposa no tenir un sostre on poder-se refugiar.