Jorge Fernández Díaz ha destacat avui el paper que tenen les víctimes d’ETA en la reinserció dels presos de la banda, i ha defensat trobades entre damnificats i terroristes com la que va tenir lloc la setmana passada. Segons el ministre de l’Interior, aquestes entrevistes ajuden a dividir el terrorista i això és “el que més mal fa a ETA”.

El titular d’Interior també ha lamentat la “indiferència” i el “menyspreu” que han patit en el passat les víctimes d’ETA. El ministre ha presidit l’acte central de l’aniversari de l’atemptat, en què van morir 21 persones i 45 van resultar ferides. En la trobada s’han entregat diverses condecoracions a les víctimes del terrorisme a Catalunya. Aquest dimarts a la tarda, el lehendakari, Patxi López, i el conseller basc d’Interior, Rodolfo Ares, participaran en l’homenatge organitzat per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) en el monument a les víctimes del terrorisme de l’avinguda Meridiana, a prop del centre comercial on va tenir lloc la matança.

Pel que fa a l’estat actual de la banda terrorista, el ministre de l’Interior ha afirmat que “està derrotada policialment” però ha alertat que “no ha canviat”. Segons Fernández Díaz, ETA manté en la clandestinitat una estructura molt feble, però tot i això podria actuar. El ministre ha aplaudit la dissolució de Segi i ha remarcat que ETA hauria de “seguir-li els passos”.