Una dotzena de treballadors de centres educatius públics de Barcelona han protestat durant la intervenció del regidor d’Educació en la comissió. Mentre Gerard Ardanuy detallava els processos d’inscripció de primària i secundària i justificava l’augment de les ràtios i que hi hagi tres grups menys de P3, els treballadors han protestat aixecant cartells contra les retallades i la reducció dels seus salaris.

Tot i la protesta, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha destacat altres aspectes dels canvis que afectaran els centres l’any que ve. Ardanuy ha afirmat que un 93% dels nens i nenes que han demanat plaça a les escoles barcelonines l’han obtingut en la seva primera opció, un 3% més que l’any passat.

Ardanuy ha manifestat la seva satisfacció per aquestes xifres en una compareixença davant la Comissió de Cultura i Educació per presentar l’informe sobre preinscripció del curs 2012-2013 d’educació infantil, primària i secundària i explicar els criteris per als augments de ràtio i modificació de grups.

A Barcelona, l’oferta de places i grups de P3 per al pròxim curs és de 13.814 places i 554 grups (tres menys que l’any passat). Ardanuy ha justificat que s’hagin suprimit grups de P3 en set escoles i de primer d’ESO en quatre instituts on no hi havia prou demanda de places.

Pel que fa a l’oposició, PSC, ICV-EUiA i UxB han coincidit a rebutjar l’increment de nombre d’alumnes per grup, contra el qual es va pronunciar ja la comissió, i la supressió de grups. La Comissió de Cultura i Educació ha aprovat una proposició del PSC contra la rebaixa de l’aportació de la Generalitat al finançament de les guarderies municipals, amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció de CiU.