Fins a cinc viatges al Nepal ha fet aquest incansable alpinista barceloní que ara mateix està preparant la seva expedició per atacar els gairebé 8.500 metres d'altitud del Makalu, una muntanya enganxada a l'Everest. La seva principal preocupació és ara saber l'estat de salut dels seus amics sherpas, però creu que un cop s'hagi normalitzat la situació el millor que es pot fer és tornar a viatjar al país. JESÚS MORALES, alpinista "Quiero ir, no, quiero ir, quiero ver a mi gente allí y pienso que para un poco, salvar un poco la situación de aquella gente que vive del turismo yo creo que ir para allá, visitar aquel país haciendo expediciones para un poco que resurjan esta gente viven de esto del turismo y de las expediciones." "Uns altres que viuen pendents de les noticies que arriben del Nepal son les agenciers de viatges en concret aquesta. Tenia una expedicio de 5 persones, a una muntanya molt propera a l'Everest, el Makalu. El grup de cinc persones van abandonar la muntanya abans del terratrèmol, que els va sorprendre a la ciutat de Lukala, des d'on esperen tornar a Barcelona com més aviat millor. La resta de clients amb reserves per a l'estiu es troben en espera. MAR FURRÓ, responsable rutes Nepal S'ha d'esperar, s'ha de veure, i valorar el què i que de seguida nosaltres ens posarem en contacte amb ells i conduir el viatge, modificar-ho o per explicar una mica la situació En aquesta agència les trucades que reben són dels clients que ja han visitat el Nepal i la seva principal preocupació és saber com es troben els guies amb els quals van viatjar.

A més d’un país devastat, amb milers de morts i incomptables ferits, un altre dels efectes col·laterals que ha generat el terratrèmol d’aquest dissabte és la frenada del turisme, una conseqüència econòmica negativa més que ara també haurà d’afrontar el país.

L’alpinista barceloní Jesús Morales es troba en plena preparació de la propera expedició al Makalu, un cim de 8.500 metres d’altitud a tocar de l’Everest. Morales, que ha viatjat al Nepal en cinc ocasions, té ganes de tornar a visitar la zona per saber quin és l’estat de salut dels amics xerpes que l’han acompanyat a coronar altres muntanyes de l’Himàlaia. L’excursionista ha afirmat que tornarà a la zona un cop s’hagi normalitzat la situació per ajudar “una mica la situació d’aquelles persones que viuen del turisme”.

Des de l’agència Taranna, la responsable de rutes al Nepal, Mar Furró, ha confessat que han rebut moltes trucades de clients que van anar al país, preocupats per la vida dels guies amb qui van viatjar durant la seva estada. Furró ha explicat que, quan es va produir el terratrèmol, tenien una expedició de cinc persones al Makalu, però el grup es va traslladar fins a Lukala, una ciutat on ara esperen per retornar a Barcelona.

Pel que fa a la resta de sortides al Nepal, des de l’agència han dit que ara toca esperara per valorar la possibilitat d’anar al país més endavant. En tot cas, consideren que viatjar-hi és una bona opció per ajudar la població damnificada.