“Dejunem del reenviament de missatges controvertits a les xarxes socials”

i “dejunem d’aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació. Ajudem-nos a canviar de tema quan algú de nosaltres comenci”. Són algunes de les consignes del cardenal arquebisbe Joan Josep Omella per aquests dies previs fins que arribi la Setmana Santa. Set setmanes de Quaresma, del 14 de febrer fins al 29 de març que, afirma, “és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú”.

Omella ha fet aquestes recomanacions a través de la carta dominical publicada a la pàgina web de l’arxidiòcesi de Barcelona. Ha explicat que s’ha decidit a fer aquestes reflexions arran d’una conversa que va tenir fa uns dies amb un cristià que li va explicar que, després de tot el que havia viscut, els darrers mesos  se sentia desorientat “fins a perdre la vitalitat i la joia interior amb què vivia abans”. Aprofitant aquesta conversa, Omella va veure clar que havia d’explicar que la Quaresma és un bon temps per redescobrir la vida interior. 

En el missatge carta dominical, Omella no ha fet referència a la petició de reflexió serena sobres els polítics presos que van fer divendres els bisbes catalans. La Conferència Episcopal Tarraconense va emetre un comunicat en què els bisbes de les 10 diòcesis catalanes reflexionaven sobre la situació política actual. Per una banda, reclamaven els diputats del Parlament que impulsessin els mecanismes democràtics necessaris per formar un nou govern. I de l’altra, es mostraven preocupats per la situació de presó preventiva d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.