El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, constata que en els darrers dies s’està produint un increment de casos de covid però assegura que “no hem de posar-nos nerviosos”. Diu que des del departament estan “amatents i expectants” i que, de moment, continuen analitzant les dades. L’augment de casos també s’ha traduït en un increment dels ingressos hospitalaris i a les UCI, però “de manera molt modesta”.

“Normalitzar és molt important”

Argimon ha insistit que cal “començar a normalitzar la nostra situació”. Això vol dir anar al centre sanitari quan es tinguin símptomes que no pot solucionar un mateix. Després, una vegada han desaparegut els símptomes, es pot sortir al carrer amb precaucions, com ara dur la mascareta posada.

És l’inici de la setena onada?

Preguntat sobre si l’increment de contagis pot ser l’inici de la setena onada, el conseller de Salut assegura que ara mateix “no estem en aquesta situació”, tot i que també reconeix que “podria arribar”. Argimon considera que el més important no és tant saber quan arribarà la setena onada, sinó poder respondre a dues preguntes clau que ara mateix no tenen resposta: amb quina intensitat arribarà i quina virulència tindrà la variant dominant en aquell moment.