El bon temps anima a acostar-se a la platja i en un tres i no res ja hi haurà els primers banyistes. Per això els operaris s'afanyen a tenir-ho tot a punt. El temporal de llevant de fa dues setmanes ha obligat a afegir sorra en algunes zones, si bé la majoria de platges de la ciutat ja han recuperat l'aspecte habitual. Ara mateix se n'està fent el llaurat, amb aquest tractor es remou i volteja la sorra fins a 50 centímetres de profunditat. MARIANO DE GRACIA, cap de la Secció de Platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "S'aconsegueix una neteja natural a través del sol i de l'aire. Aquesta capa de 50 centímetres any rere anys l'anem treballant per tal de tenir una sorra correcta per tota la temporada de bany." Un cop fet això, els tractors realitzen el garbellat, una operació que s'anirà repetint cada dia fins al mes de novembre. "Un cop acabat el llaurat i garbellat de la sorra es començarà a col·locar el mobiliari de platja com les papereres, els banys i els equips de vigilància. Tot plegat, perquè la semmana que ve estigui tot a punt per iniciar la temporada de bany. Us ho ha explicat Anna Sans des de la platja de Bogatell."

El llaurat i la posada a punt de les platges, que s’acostuma a fer durant la segona quinzena de març, significa el tret de sortida de la temporada de bany. Les tasques es fan amb tractors que arrosseguen unes grans arades i voltegen la sorra fins a mig metre de profunditat. Amb això s’aconsegueix airejar la sorra i que els rajos de sol penetrin a la capa que no queda a la vista. Passats uns dies, els tractors faran el garbellat per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany, una feina que es farà diàriament fins al mes de novembre.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’encarrega del manteniment de les platges metropolitanes, que registren nou milions d’usuaris l’any i ocupen una superfície de sorra de dos milions de metres quadrats.