“Escudelles barrejades i prou de retallades!” o bé “Sopa d’espinacs i que deixin de tancar CAP!”. Aquests són alguns exemples que es poden llegir en el fulletó que anuncia la propera edició del festival, que tindrà lloc el diumenge 23 de març sota la marquesina de la via Júlia i que se celebra, des de fa 10 anys, al barri de Verdum. A més, el díptic inclou crítiques com aquesta, en què afirma que “uns polítics llunyans de la realitat ens volen aigualir el brou amb una retallada social darrere l’altra”.

En l’edició passada el consistori també es va negar a pagar el fullet perquè va considerar que el contingut de l’imprès no estava justificat, i tot i les crítiques de part de l’oposició. Per això, la Xarxa, formada per una vuitantena d’entitats, ha tornat a denunciar el que considera “censura institucional” ja que, segons l’organització, els diners municipals “són de tothom”.

Per la seva banda, fonts de l’Ajuntament han comunicat que si els fullets s’ajusten a la normativa municipal, es tornaran a editar, tal com es feia darrerament. A més, han informat que el districte de Nou Barris fa una aportació directa de 5.441 € al Festival de Sopes del Món Mundial, entre els quals s’inclouen uns 740 € destinats a la impressió dels cartells i les carpetes.