L’Assocació de Mares i Pares, l’AMPA, de l’Escola Valldaura va alertar fa uns dies de les intencions de l’Arquebisbat l’Associació de Veïns de la Prosperitat. De seguida l’entitat els va assessorar i va actuar perquè l’antena mòbil no s’instal·lés al pati de l’església, al carrer d’Argullós. Josep Ferrándiz, vicepresident de l’associació veïnal, ha explicat a BTV que hi ha una directiva europea que prohibeix col·locar les instal·lacions que puguin afectar grups de risc, com nens i persones malaltes. De fet l’escola es basa en la resolució 1.815 de 27 de maig de 2011 dels perills potencials dels camps electromagnètics.

Des de l’AMPA asseguren que l’escola es troba a uns 25 metres de la parròquia i que amb la instal·lació de l’antena “800 alumnes i els 60 professionals que hi ha al centre es veuran exposats a més de 1.200 hores a l’any de radicions nocives”. El vicepresident de l’associació de veïns assegura que al barri hi ha una bona cobertura mòbil i que “no és necessària” una antena de telefonia mòbil més. Els veïns consideren “immoral” que l’Església es lucri cedint el seu espai per instal·lar una antena.

Segons l’associació de veïns, la setmana passada se’ls va alertar d’aquesta situació i en unes hores el procés d’instal·lació s’havia aturat. L’AMPA de l’Escola Valldaura ha engegat una campanya a través de la plataforma Change.org de recollida de signatures perquè no s’acabi concedint la llicència.

La Parròquia es pronuncia

L’església de Santa Engràcia s’ha pronunciat a través d’un comunicat en què explica que l’obra s’ha aturat i que demanaran “uns estudis independents a tècnics i professionals sobre les repercussions dels equips d’antena mòbil”. El rector de la parròquia assegura en la nota que un cop s’hagin elaborat els informes es farà una reunió amb les parts implicades.