L'operatiu ha confimat el que molts veïns sospitaven des de feia temps: que dins del local es traficava amb drogues. Alguns clients, fins i tot, van arribar a preguntar als policies de paisà si sabien qui feia de camell en aquella discoteca. Més de quaranta agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana es van desplegar a la zona. Durant la batuda es van identificar 160 persones. A 20 d'elles les van denunciar per portar petites quantitats de droga a sobre. La sala funcionava com a "after". És a dir, que obrien de matinada i no tancaven fins al migdia. A fora eren habituals els problemes de brutícia i soroll. Alguns, fins i tot, havien transformat els contenidors en un lavabo improvisat. Els veïns n'estaven farts. ROSENDO PUJADÓ, veí "Hi havia molt de follón, gent que sortia borratxa, drogada... de tot" SEVERINO CORTÉS , veí "Es veia de tot, quan hi eren els portes tot estava una mica més tranquil" Els principals detinguts són dos homes i dues dones a qui van trobar a sobre bosses de plàstic amb cocaïna, amfetamines i cànnabis, entre d'altres. Hi ha dos arrestats més que suposadament els ajudaven a contactar amb els clients. El local feia temps que estava en el punt de mira de la policia perquè acumulava moltes queixes dels veïns. Fa un mes i mig, els agents ja van clausurar un altre "after" de l'Eixample que no tenia llicència. De moment, l'Ajuntament ha obert un expedient als responsables de la discoteca. Els acusa, entre d'altres, de tolerar el consum de drogues i de tancar fora de l'horari. Fins que no s'acabin els tràmits, però, no se sabrà en que queda la sanció. Si serà una multa econòmica o el tancament temporal del local. us ho ha explicat des del carrer de la diputació, Pablo Ruiz.

No va ser una actuació discreta. I això que alguns clients fins i tot van arribar a preguntar a policies de paisà si sabien qui feia de camell en aquell local. Dimarts passat, més d’una quarantena d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana van entrar-hi convençuts de trobar-hi el que fa temps que molts veïns ensumaven. Tant és així que també els va acompanyar una dotació del Servei d’Emergències Mèdiques. Durant la batuda a l'”after” Butch Bear, a l’Esquerra de l’Eixample, es va identificar 160 persones, 20 de les quals van ser denunciades per dur a sobre petites quantitats de droga.

Els principals detinguts, a qui es va observar venent diverses substàncies, són dos homes de nacionalitat espanyola i dominicana, i dues dones, una espanyola i l’altra de brasilera, acusades d’un delicte contra la salut pública. Duien a sobre bosses de plàstic amb cocaïna, amfetamines, MDMA i cànnabis, així com també diversos feixos de bitllets. Dos arrestats més, de nacionalitat espanyola, suposadament van col·laborar amb un d’ells, facilitant-los potencials compradors i recaptant els diners obtinguts.

El local estava en el punt de mira de la policia després d’haver estat el blanc de nombroses denúncies veïnals. No era l’únic bar de la zona que havia generat queixes però sí el que n’acumulava més, raó per al qual es va prioritzar actuar en aquest establiment i no en un altre. Els agents van obrir-li una acta d’inspecció per reiterades faltes administratives, però no consta que s’hagi precintat. Pel que fa als detinguts, el jutge de guàrdia els ha deixat en llibertat amb càrrecs a l’espera que l’instructor els cridi a declarar durant la investigació judicial del cas.