Segons el vicepresident d’Apartur, Franck Granados, la disminució de la demanda dels apartaments turístics de la ciutat es pot atribuir a l’augment del nombre de famílies que ha  hagut de renunciar a les vacances de Setmana Santa arran de la crisi. D’aquesta manera, justifica el descens de la demanda d’apartaments turístics per “una notable caiguda del turisme intern” i subratlla que “els turistes que visiten Barcelona i que aguanten el sector durant aquestes vacances són, sobretot, francesos i anglesos“. Les reserves també indiquen un retrocés en el nombre de visitants provinents dels països nòrdics.

Si aquestes previsions es compleixen, serà el tercer any consecutiu en què cau la demanda d’apartaments, però també el nombre de nits demandades i el preu per nit que s’ofereix.

Segons l’enquesta d’ocupació que ha realitzat Apartur, els turistes preveuen allotjar-se en apartaments turístics de la ciutat una mitjana de quatre dies i el preu mitjà per persona i nit se situa aquest 2013 en poc més de 31 euros. Al 2010, va haver una ocupació del 95% dels apartaments turístics de la ciutat i aquest any es preveu que quatre de cada 10 apartaments es quedaran sense ocupar durant aquestes vacances.