Amics de la Gent Gran organitza 19 dinars de Nadal a 15 ciutats de Catalunya per a 1.700 persones grans i els seus voluntaris. L’objectiu és compartir estones de caliu humà i alegria en unes dates que, per molts d’ells, són especialment sensibles.

Actualment la solitud afecta més de 175.000 persones grans a Catalunya, però aquests dies, són especialment dolorosos per la nostàlgia i la tristor que suposa viure el Nadal sense les persones estimades. Durant aquests dies, la Fundació ha reforçat la seva activitat amb activitats de socialització, una visita extra i l’entrega d’un lot de Nadal. Per aquest motiu, Amics de la Gent Gran ha iniciat una campanya per aconseguir donatius i també, per a trobar nous voluntaris.

Dinar Amics de la Gent Gran

La soledat en la vellesa, en augment

Els experts apunten que l’augment de l’esperança de vida i un major nombre de ruptures de parella abans de la jubilació fa preveure que la xifra de persones grans que viuen en soledat seguirà creixent. A més, diuen que aquest fenomen social té un impacte dràstic sobre la salut física, mental i emocional.