voluntari Amics de la Gent Gran i àvia
Foto: ACN

(ACN) Amics de la Gent Gran fa una crida urgent a sumar voluntaris, davant l’augment de la soledat no desitjada i l’aïllament de les persones grans. L’entitat alerta que el 69,4 % de les dones i el 66,2 % dels homes de més de 65 anys pateix soledat no desitjada i que, a més, el 41 % del col·lectiu ha manifestat un augment del seu sentiment durant la pandèmia. D’altra banda, el 59 % de les persones grans asseguren que s’ha sentit més vulnerables amb l’arribada de la covid. A Barcelona, el col·lectiu subratlla que calen voluntaris sobretot a l’Eixample.

La soledat té un impacte molt perjudicial en la salut de les persones, tant en el físic com en el psicològic, incrementa la seva vulnerabilitat i el seu aïllament social i pot afectar la situació socioeconòmica
Amics de la Gent Gran

Durant el 2021, l’organització va acompanyar més de 2.700 persones grans gràcies al treball desinteressat de prop de 2.900 persones voluntàries. Es van realitzar 787 activitats de socialització i sensibilització en 152 municipis.

També calen voluntaris a altres punts de Catalunya

Per fer front a aquesta situació, Amics de la Gent Gran subratlla que urgeix augmentar l’equip de voluntariat als municipis de Tarragona, Reus, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona, Sabadell, Cornellà, Sant Cugat, Granollers, Mont-Roig del Camp, Vilanova i la Geltrú i Mataró, així com a la comarca d’Osona.