El vigilant del Camp Municipal de Futbol Sant Martí ha quedat greument ferit després d’una pallissa grupal per part d’un grup d’almenys sis joves dimecres al migdia. Tot va començar quan l’home va retreure als joves que s’havien colat a les instal·lacions i ells s’hi van tornar i el van agredir. L’home és l’encarregat del manteniment i vigilància de les instal·lacions i, en el moment dels fets, el camp estava buit perquè no s’hi estava fent cap activitat.

Segons un dels responsables del camp, Tomás Desembre, li van clavar puntades de peu entre tots i l’home va haver de ser atès a l’hospital per una cella trencada, diversos cops al cap i a la cara, que té inflamada, i hematomes a tot el cos: “Ara mateix no pot moure ni la cama ni el braç”, ha detallat.

Queixes per destrosses i robatoris constants

Desembre és també president de la Penya Barcelonista Barcino, una de les entitats que s’encarrega de la gestió d’aquest camp municipal. Assegura que els conflictes en aquests tipus d’instal·lacions són habituals, sobretot pel que fa a destrosses del material o robatoris de pilotes, i diu que tant l’Ajuntament com els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana n’estan al cas: “El problema l’hem tingut sempre però ara està agonitzant”, ha lamentat.

Aquest últim episodi, segons Desembre, ha traspassat totes les línies. Per prevenir situacions similars, reclama sancions per a les persones que entren sense permís als camps de futbol i així dissuadir-les de la seva actitud.

La gent es pensa que una instal·lació municipal és de tothom i no és així. Hi ha una gestió privada i el que estàs fent és ocupar un espai que no et pertany. I això és un delicte”
Tomás Desembre, president de la Penya Barcelonista Barcino i responsable de la gestió del Camp Municipal de Futbol Sant Martí

En espera de la denúncia de la víctima

Desembre fa 25 anys que gestiona diferents instal·lacions municipals i assegura haver-ne vist “de tots colors”. Ara bé, diu que després de la pandèmia, els problemes s’han agreujat. Després de l’agressió al vigilant de seguretat, una patrulla policial es va acostar al camp i, entre tots, van dur-lo a un centre sanitari. L’home encara no ha interposat cap denúncia però s’espera que ho faci en els propers dies.