(ACN/Redacció) Tenir nivells elevats d’omega-3 als 50 anys pot ajudar a prevenir la demència durant la tercera edat, segons un estudi coliderat per l’Hospital del Mar Research Institute. Es tracta del treball amb un nombre més gran de participants fet fins ara en aquest camp. Els investigadors han apuntat que tot i les primeres conclusions, l’estudi no apunta a una causalitat directa i, per això, serà necessari desenvolupar més estudis que continuïn avançant en aquesta línia de treball.

Els investigadors han dividit els participants en voluntaris d’entre 40 i 50 anys, de 50 a 60 i de més de 60. També han pogut relacionar aquesta informació amb l’aparició d’Alzheimer o altres demències com a entitats diferenciades. El treball ha tingut en compte l’edat, el sexe, el nivell d’escolarització dels participants i les característiques genètiques associades a un major risc d’Alzheimer.

El peix blau, un aliment ric en omega-3

Les conclusions indiquen que nivells elevats d’omega-3 s’associen amb menys risc en tots els grups d’edat, en homes i dones i en les dues malalties, però les associacions més fortes es donen en homes, en persones de més de 60 anys i per les demències que no són l’Alzheimer. Aquest omega-3 l’aporten aliments com el peix blau, i per això l’estudi reforça la idea que hi ha alguns aliments que podrien ser beneficiosos per a la salut cerebral.