El Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán és l’únic punt de votació dels barris de muntanya. Per això, els veïns de la zona s’han concentrat per votar en les tres meses habilitades. De fet, ja s’hi van començar a trobar dissabte al migdia per fer un dinar popular, activitats i passar la nit a l’equipament. De bon matí ja han arribat les urnes i les paperetes i s’ha anat formant la cua. El primer a votar ha estat un veí veterà, Francisco Bierge, que s’ha emocionat recordant el seu pare i el seu sogre. Des dels 14 anys, diu, que desitja que Catalunya sigui independent. Només han fet la guitza a l’ambient festiu els problemes amb el sistema informàtic.

Els problemes informàtics obliguen a canviar de col·legi

Les fallades informàtiques s’han repetit a altres col·legis del districte. A l’Escola Augusta, per exemple, a les 11 del matí només havien pogut votar dues persones a les cinc meses muntades. La situació no ha estat gaire millor a altres punts del barri de Sant Gervasi – Galvany: centenars de votants citats a l’Institut Menéndez y Pelayo, a l’Escola Poeta Foix i a l’Institut Montserrat s’han aplegat als jardins de Brusi per votar al Centre Cívic Casa Sagnier, que ha mantingut una bona connexió amb el cens informàtic.

L’Escola Dolors Monserdà, sense urnes

L’únic punt de la zona nord de Sarrià – Sant Gervasi en què s’han viscut moments d’alta tensió ha estat a l’Escola Dolors Monserdà Santapau. Aquí la Policia Nacional s’ha presentat a mig matí per impedir la votació. Segons han explicat a betevé alguns dels votants del col·legi sarrianenc, un dispositiu de la policia espanyola ha forçat la porta i les tanques del centre per dissoldre els qui han anat a participar al referèndum.

A través de les xarxes socials, han denunciat que les forces de seguretat no han tingut miraments a l’hora de carregar contra gent gran i menors. A més, l’actuació policial ha conclòs amb la confiscació de les urnes i els vots que hi havia dins. Per això —i per avisar els votants que s’han apropat al centre a la tarda—, els responsables del col·legi han penjat un cartell a la porta demanant que es vagi a votar a altres punts de votació.