Les famílies amb infants que tenen discapacitat denuncien que falten ajudes als casals d’estiu de la ciutat. L’Ajuntament contracta monitors de suport perquè estiguin pendents de les necessitats especials d’alguns infants. L’estiu del 2021, el consistori va destinar 800.000 euros a aquest propòsit. “Posem a disposició la possibilitat de reforçar les activitats amb monitors que donin suport als nens amb discapacitat, amb diversitat funcional”, ha assegurat el regidor d’Infància, Joan Ramon Riera, al programa ‘Via 15’. L’objectiu és que els casals d’estiu siguin totalment inclusius.

Les famílies demanen personal format i ampliar les beques

Però encara falta molt perquè ho siguin, segons les entitats i les famílies afectades. Denuncien que els monitors dee suport no estan especialitzats i no tenen formació específica. Per tant, en algunes ocasions els falten eines per gestionar situacions com infants que tinguin episodis violents, d’autolesió o d’escapament. A més, tampoc no hi ha un monitor per a cada menor amb necessitats especials i els que contracten s’han de repartir entre diversos infants.

Patrícia Giménez Fos és membre de l’Associació Aprenem Autisme i denuncia que la contractació dels monitors de suport o vetlladors és per a quatre setmanes, com a màxim. “L’estiu té més de quatre setmanes, i per a la resta què hem de fer? Hem de deixar de treballar perquè no podem portar el nostre fill al casal perquè no hi haurà ningú que pugui estar per ell?”, es qüestiona.

Precisament aquest és el seu cas particular. Té un nen d’11 anys amb autisme sever i necessita que hi hagi constantment una persona per estar al seu costat, perquè l’ajudi a relacionar-se amb altres nens i a entendre el funcionament de les activitats i del casal. Fora de les quatre setmanes que tenen un monitor de suport finançat, han de pagar-lo de la seva butxaca o, si tenen sort, amb ajuda d’entitats.

Comparteix a: