En una cervesa artesana hi ha més vida del que sembla. GUILLEM LAPORTA, sommelier d'Homo Sibaris "Són cerveses naturals, cerveses vives, que contenen el llevat viu dins la cervesa i això fa que pugin evolucionar." Existeix una gran varietat de cerveses de qualitats molt diverses. "Normalment quan la gent demana una canya, està demanant el que seria l'equivalent a un vi de tetrabric, però també existeix la cervesa de la mateixa qualitat que el vi de qualitat i aquestes són les cerveses que treballem nosaltres." A Homo Sibaris hi ha més de 120 marques de cervesa d'ampolla i vuit de barril que són d'elaboració pròpia i estan fetes en col·laboració amb altres cervesers. És una espai tan lligat a Sants que fins i tot fa cerveses amb el nom del barri. El Guillem n'és el sommelier i no es limita a servir-ne, també en fa tastos. "La meva tasca és la mateixa que la dels altres sommeliers. L'única cosa és que el producte amb què jo treballo és la cervesa. Veiem que és una cervesa fosca, sense arribar a ser negra, i això és perquè porta maltes que estan bastant torrades, llavors això al nas també ho notem, notem aromes de galeta, de pa torrat." I tal com passa amb el vi, a cada menjar hi ha un tipus cervesa que hi escau més. "Hi ha diverses maneres de fer un maridatge, però si algú em demana quin formatge o quin embotit menjar amb la cervesa que està prenent el fem personalitzat." "Entra el cabrales a tope, luego entra la cerveza y se pone a empujar, jeje." "Jo crec que ara és el moment de la cervesa, del cafè, de productes que sempre han estat maltractats per l'hostaleria." Després del boom de l'alta cuina i del vi de qualitat sembla que ara s'obren nous horitzons per als més sibarites.