Segons la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica i la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), el pol·len és la primera causa de rinitis i la segona causa d’asma a tot Catalunya. Es calcula que a Catalunya hi ha un milió i mig de persones que tenen alguna patologia al·lèrgica i que en un 40% dels casos està provocada pel pol·len.

Com cada any s’han realitzat les previsions de pol·linització per a la propera primavera, ja que les previsions són importants per prevenir els pacients d’exposicions elevades als al·lèrgens. Concretament, aquests propers mesos es preveu un augment important del pol·len de xiprer i de gramínies, a causa del fed de les últimes setmanes.

El pol·len de gramínies és el que més afecta els pacients i es calcula que augmentarà de forma important des de mitjan març, afavorit per les útlimes pluges.

La Xarxa Aerobiològica de Catalunya ha presentat l’aplicació, per a mòbils iPhone, Al K. Polen per informar dels nivells del pol·len ambiental a la ubicació en què es trobi l’usuari. Es preveu que d’aquí a uns mesos es pugui trobar també una versió per a mòbils Android. Aquest giny utilitza les dades obtingudes setmanalment a les diferents estacions de mostreig catalanes.