Fa setmanes que l'Alberto es prepara per participar en la final del mundial de cocteleria. Treballa cada dia per tenir a punt l'olfacte i elaborar els combinats amb agilitat. Li farà falta durant els cinc dies que dura el certamen. Haurà de competir amb més de 30 bàrmans d'arreu del món, entre ells, els anglesos i els italians, que tenen un nivell molt alt. De moment, ja té a punt el còctel que prepararà per al jurat: una mescla de Rom Zacapa, Pedro Ximénes i essències de taronja i canyella. És la seva proposta per a un concurs en què no hi ha quasi cap norma. ALBERTO PIZARRO, bàrman "Maneras de servir... Está abierto a cualquier cosa que tengas preparada. Cualquier recipiente sirve para servir un cóctel, cualquier decoración, sólida líquida o gaseosa... la única norma que hay es que en la India no puedes entrar ingredientes alcohólicos ni muchas especies ni plantas entonces hay un factor de improvisación con lo que encuentras allí." Si vol quedar en primera posició, haurà d'elaborar còctels en el mínim temps possible en la prova de velocitat. El jurat també avaluarà el seu coneixement sobre begudes i processos de destil·lació. Haurà de reconèixer diferents tipus de ginebra amb només un tast i, per últim, haurà de cridar l'atenció del públic a través de la posada en escena. ALBERTO PIZARRO, bàrman "Hay pruebas en las que evalúan también nuestra teatralidad a la hora de servir los cócteles y tenemos pruebas de improvisación, de maridar cócteles con tapas asiáticas que encontraremos allí." La proposta de l'Alberto per atrapar públic i jurat és senzilla. Servirà una copa de wisky sola, sense aigua ni gel, de 34 maneres diferents.

Pizarro representa un dels 34 països que participen en aquest certamen. Rere la barra de la cocteleria gracienca Bobby Gin ha explicat alguns trucs per abatre grans noms de la cocteleria, com ara Gary Regan o Salvatore Calabrese.

Per convèncer públic i jurat, ha preparat un còctel a base de Rom Zacapa, Pedro Ximénes i essències de taronja i canyella. A més, haurà de demostrar la rapidesa en la preparació, posar a prova els seus coneixements sobre begudes i processos de destil·lació, i reconèixer diferents tipus de ginebra amb un sol tast.