L’Ajuntament ha detectat que els webs Mil Anuncios i Vibbo publiquen anuncis de venda il·legal d’animals. Per això, ha demanat als dos portals que els retirin perquè no respecten la normativa municipal sobre protecció i tinença d’animals de companyia. En aquestes pàgines, per exemple, es poden trobar publicacions de particulars que venen cadells.

El consistori recorda que les sancions poden arribar als 600.000 euros i que, a més, els webs no podrien funcionar a l’estat espanyol durant dos anys. Segons l’Ajuntament, l’empresa incompleix l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals en diferents aspectes: la venda d’animals en domicilis particulars, els cadells (gos i gat) no es poden comercialitzar abans de les vuit setmanes de vida i els animals han de ser esterilitzats i s’han d’entregar en perfecte estat de salut.

Barcelona, la primera ciutat que s’hi enfronta

El consistori considera que els portals “promouen la cria indiscriminada d’animals per part de particulars” i això comporta que es produeixin més casos d’abandonament. Els ha demanat que col·laborin per identificar les persones responsables d’aquests anuncis i que activin mecanismes definitius per evitar que es publiquin. Segons el consistori, Barcelona és la primera ciutat de l’Estat que obre un procediment administratiu per combatre el comerç il·lícit d’animals a la xarxa.