(ACN) La seu de la Unió per la Mediterrània guanyarà espai al Palau de Pedralbes, després de la polèmica pel cobrament de l’ús de les sales de reunions que volia aplicar la Generalitat. Ha estat una de les conclusions de la reunió del president, Pere Aragonès, amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel.

Segons ha avançat la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, l’ens internacional disposarà d’una nova planta de l’edifici, d’uns 1.000 metres quadrats. Encara queden alguns “serrells tècnics” per tancar el pacte, però la reunió d’avui posa remei a “l’anomalia” de no tenir contactes a alt nivell amb aquesta entitat internacional amb seu a Barcelona. No es feia una trobada entre un president català i el representant de la UpM des del 2016 i creu que ara la relació és més “fluida” i “clara”.

Disputa pel Palau de Pedralbes

El Palau de Pedralbes va passar a mans del govern el febrer del 2022 després d’acceptar la cessió gratuïta de l’edifici i jardins, que fins llavors eren propietat de l’Ajuntament de Barcelona, i entre les noves condicions de cessió d’espais a la UpM hi havia la de pagar per utilitzar les sales de reunions.

Des de fa mesos l’executiu català intenta arribar a un acord amb la UpM per establir les condicions d’ús d’aquests espais, mentre busca normalitzar la relació amb aquesta organització. “Tenim un acord que satisfà totes les parts, però queden alguns serrells de tipus legal i administratiu”, ha afirmat Serret, que reconeix la necessitat de l’organització d’ampliar els espais per a les seves activitats.