Els processats, Saturnino Mercader, president del Comitè d’Empresa, i Josep Garganté, membre de la Secció Sindical de la CGT, van denunciar durant una roda de premsa una conversa privada penjada a Internet en què un responsable del Centre de Control de TMB esbroncava un conductor d’autobusos. Segons l’empresa, els acusats no podien fer-la pública. L’escrit judicial diu, això no obstant, que “les gravacions difoses no sembla que afecten l’àmbit de la intimitat personal”. De fet, el jutge recorda que la denúncia no la van interposar els qui estaven sent gravats sinó l’empresa, i afegeix que els afectats “coneixien que se’ls estava gravant” perquè així ho determina TMB per “la necessitat d’establir mesures que millorin l’eficiència dels serveis prestats”. A més, la sentència diu que no ha quedat acreditat que fossin Mercader i Garganté els qui difonguessin la gravació als periodistes que van acudir a la roda de premsa, ni tampoc que ells tinguessin algun vincle amb el web.

En un comunicat, la Coordinadora Obrera Sindical exigeix a TMB “el perdó públic” de la direcció cap al conductor “que va patir l’abús d’autoritat” i els inculpats “que ho van denunciar públicament”.

Els acusats asseguren que no saben qui va treure aquest document de l’empresa i el va penjar a Internet. A més, diuen que ells no les van reproduir durant la roda de premsa, sinó que qui ho va fer va ser algun dels assistents.

La defensa dels dos representants sindicals n’ha demanat l’absolució perquè si l’empresa creu que s’ha comès un delicte, qui hauria d’asseure’s a la banqueta dels acusats és tot el Comitè d’Empresa i els mitjans de comuniciació que van assistir a la roda de prema, ja que també van fer públic el contingut d’aquestes converses. Per això consideren que TMB l’únic que vol és fer fora dos treballadors que en els darrers anys s’han significat molt per la lluita sindical.

Aquest dimecres s’ha celebrat a la Ciutat de la Justícia el judici contra dos representants sindicals de TMB per revelar una conversa privada dels seus caps. L’empresa demana per a ells dos anys de presó.