Casa Tosquella
Foto: @Galderich1

Denuncien la desaparició d’una de les flors de ferro forjat que decoren la façana modernista de la Casa Tosquella, al barri del Putxet. El compte de Twitter @Galderich1 és qui n’ha donat l’alerta a les xarxes socials. Aquest usuari apunta que l’han pogut robar per encàrrec d’algun col·leccionista. De fet, ha explicat a betevé que quan va veure que la flor havia desaparegut hi havia runa a terra. “L’han tret amb escarpa i martell”, assegura.

La Guàrdia Urbana no descarta cap hipòtesi

Des del districte de Sarrià – Sant Gervasi han explicat a betevé que tenen constància de la desaparició d’aquest forjat des de fa setmanes. La Guàrdia Urbana, a més, no descarta cap hipòtesi, fins i tot que un vehicle hi hagi pogut donar un cop i l’hagi fet caure. La flor de ferro que ha desaparegut és una de les que decora un dels finestrals de la façana. Està situada a peu de carrer, a poc més d’un metre i mig d’alçària, i el forjat és de fàcil accés per qualsevol vianant.

Una casa modernista deshabitada des de fa més d’una dècada

L’estat d’abandonament de la finca també pot haver contribuït a aquesta desaparició. La Casa Tosquella està deshabitada des del 2012 i els veïns feia anys que en reclamaven la conservació. Arran d’això, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar el 2021 que comprava la finca amb l’objectiu d’evitar-ne la degradació i per convertir-la en un equipament de gent gran. És tracta d’una casa modernista de finals del segle XIX i està catalogada com a Monument Històric i Bé Cultural d’Interès Nacional.