Docents asseguren haver patit una agressió física

(ACN) Un 63 % dels docents enquestats pel sindicat educatiu USTEC asseguren haver rebut alguna agressió física o verbal per part d’alumnes. Aquesta és una de les conclusions d’una enquesta que han respost 11.000 professionals de l’educació sobre la satisfacció amb la professió docent.

En un comunicat, el sindicat ha afirmat que en els darrers mesos els seus delegats estan rebent “moltes” sol·licituds d’ajuda davant de situacions d’agressions de l’alumnat cap al personal dels centres i amb això constaten que hi ha hagut un increment de casos d’agressions. El sindicat, a més, ha afegit que les escenes d’agressivitat, insults i amenaces són cada cop més habituals i s’estan normalitzant.

Sense directrius ni protocols

USTEC ha lamentat que, per contra, no hi ha directrius clares per part de l’Administració sobre què fer davant d’aquestes situacions i ha afirmat que això fa que passin desapercebudes i no s’abordin com caldria. Al mateix temps, han reconegut que hi ha desconeixement entre els professionals sobre els seus drets i passos a seguir. Segons el sindicat, no existeix cap protocol que permeti deixar constància de les agressions i tenir clares les xifres de la problemàtica.

Per tot plegat, USTEC ha impulsat una campanya per fer arribar a tot el personal dels centres educatius per proposar unes instruccions clares amb els passos a seguir en cas d’agressió.