detinguts mossos cap d'any

(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut 35 persones durant la nit de Cap d’Any, de les quals 12 per delictes de violència de gènere o violència en l’àmbit de la llar, 11 relacionades amb delictes contra el patrimoni, una per delicte de lesions, una per delictes contra la llibertat sexual i 10 més per altres fets, segons ha informat el Departament d’Interior. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 5.943 trucades, que representen 1.060 més respecte fa un any.

A més, els Bombers han atès dos serveis per incendis de xemeneia a Puigcerdà i a Santa Coloma de Queralt. En canvi, no s’ha registrat cap incidència de gravetat de protecció civil.

75 denúncies per alcoholèmia

El gruix del dispositiu especial de la policia es va iniciar a les 22 h del 31 de desembre i s’ha allargat fins a les 10 del matí del primer dia del 2024 amb 3.100 agents repartits arreu del territori.

Pel que fa al trànsit, s’han fet un total de 49 controls d’alcoholèmia a tot Catalunya amb 1.401 lectures. Com a resultat, hi ha hagut 51 conductors denunciats per via administrativa i 24 per via penal. Durant els controls també s’han fet 18 controls per drogues, 14 de les quals han resultat positius.

Durant aquesta nit de Cap d’Any, els Bombers també han hagut d’actuar en set serveis relacionats amb incendis de contenidors a Lleida, el Prat de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Amposta i l’Ametlla de Mar. També s’han activat per l’incendi en una fàbrica de totxanes a Castellet i la Gornal. Es van activar amb dues dotacions i amb dues línies d’aigua el van donar per controlat. Un cop entrat en fase de refredat, van remullar la zona i al cap d’una hora ja el van poder donar per extingit.

Un terç de les trucades d’emergència, per demanar assistència sanitària

Les trucades del telèfon d’emergències han alertat de 4.166 incidents relacionats amb la celebració de la festa. El 32,48 % de les trucades han estat per demanar assistència sanitària; seguit del 18,72 % per alertar d’agressions; un 13,27 %, per actuacions incíviques, i un 11,45 % per problemes de seguretat. Per demarcacions, el 77,68 % de les trucades s’han fet des de Barcelona.