Els organitzadors reclamen que s’implanti “un veritable Sistema Nacional Públic de Salut amb la participació i el control de tota la ciutadania”. Denuncien que es continuen tancant plantes i serveis, amb conseqüències “de llistes d’espera, urgències plenes, precarietat laboral i derivant pacients de la pública a centres privats que fan negoci amb la salut”.

Critiquen que “la Generalitat desobeeix els acords aprovats pel Parlament i les reivindicacions de la ciutadania, mentre continua ocultant els casos de corrupció”. Entre altres aspectes, denuncien que el govern català “vol vendre les dades mèdiques a empreses privades; vol fer els Consorcis de Lleida, de l’Hospital Clínic i de Tarragona; permet fer activitat privada als centres públics i no atura “Barna Clínic”.

Els membres de la marea blanca han expressat les seves reivindicacions en el manifest “Pel dret a decidir sobre la nostra salut i el nostre sistema sanitari” en què reclamen “la reprovació i destitució del conseller Boi Ruiz” i conviden “a no votar els partits del Govern i als qui hi donen suport”.