Guàrdia Urbana a Maria Cristina

Arrenca a l’Audiència Provincial el judici a sis dels detinguts durant els aldarulls que es van produir al voltant de l’avinguda de Maria Cristina la matinada del 25 de setembre del 2021, en el marc de les Festes de la Mercè. La fiscalia els demana tres anys de presó per un delicte de desordres públics. A més, s’acusa un dels detinguts d’atemptat contra agents de l’autoritat, penat amb altres tres anys, pels llançament d’objectes contundents que va rebre la Guàrdia Urbana en el moment de desallotjament i les detencions.

Desordres públics i assalt amb destrosses al Palau de Congressos

Els fets que ara arriben a l’Audiència Provincial van tenir lloc durant la segona matinada d’aldarulls de la Mercè 2021. Aquella nit es va repetir una macrobotellada al voltant del recinte firal de Montjuïc, que va desembocar en aldarulls cap a les 3.30 h. La Guàrdia Urbana s’hi va desplaçar per desallotjar la zona.

Però lluny de marxar, un grup de joves va trencar cap a les 4.30 h els vidres del Palau de Congressos i va irrompre a l’interior, on van cremar mobiliari i provocar més desperfectes. És en aquest marc que la Guàrdia Urbana va detenir 11 persones, de les quals sis menors d’edat. Quan van sortir, un grup de persones els van rebre amb llançaments i és aquí on van detenir l’home que suma l’acusació d’atemptat contra l’autoritat al de desordres públics.

destrosses a Maria Cristina

La fiscalia descarta els delictes de danys i de lesions lleus als agents

Els danys causats amb l’assalt a la Fira de Barcelona van ser valorats en més de 242.000 euros. Tanmateix, el fiscal que porta el cas ha decidit descartar el delicte de danys, ja que a l’acció hi van participar més persones i no s’ha pogut identificar si algun dels detinguts va provocar cap destrossa. Tampoc se’ls pot reclamar cap compensació, pel mateix motiu.

De la mateixa manera, el fiscal tampoc els acusa dels delictes lleus de lesions patits per als agents de la Guàrdia Urbana en no poder reconèixer cap autor dels llançaments.