Dos dies abans de cedir la vara d'alcalde a Ada Colau, Xavier Trias ha alertat que la futura alcaldessa pot formar un govern que NO és nou per a Barcelona. En una entrevista a BTV, l'alcalde en funcions veu en les converses de Colau amb PSC i Esquerra la reedició d'un altre tripartit. XAVIER TRIAS, alcalde en funcions "Tornem a una situació anterior, i és que tornen a manar amb diferents noms, però jo crec que es demostrarà al cap d'un temps que són els mateixos. Govern de l'època Clos, aquesta situació tripartita." També amb un punt de crítica, l'alcalde en funcions ha dit que li ha sorprès el fitxatge de Jordi Martí com a gerent municipal. XAVIER TRIAS, alcalde en funcions "Primer perquè no és un gerent clàssic. És una persona que més aviat és un polític. Jo entenc que un gerent ha de ser un gerent, gerent." A l'hora de fer autocrítica, Trias ha lamentat que en la campanya es parlés més del procés que NO de Barcelona, i ha acusat l'ANC d'estovar-se amb Colau pel full de ruta independentista. XAVIER TRIAS, alcalde en funcions "L'ANC que a mi m'ha pressionat molt.... Quan En Comú diu que no ho firmarà, diuen que ja és molt que s'intentin apropar..." Trias ha confirmat que NO es tornarà a presentar i que vol que el relleu estigui en el seu equip. XAVIER TRIAS, alcalde en funcions "-És Antoni Vives el seu relleu? No. Qui m'ha de substituir? Jo tinc gent molt bona amb la capacitat suficient per ser els alcaldes d'aquesta ciutat." I intentarà convèncer CiU perquè el candidat sigui un dels regidors.

Xavier Trias ha explicat que havia rebut pressions de l’Assemblea Nacional de Catalunya perquè subscrivís el full de ruta. “Al final vaig firmar-lo”, ha dit. Tot i això s’ha mostrat molt sorprès en veure com l’ANC no ha tingut la mateixa actitud amb altres grups. “Quan en BCN en Comú no ho signa, em deixa perplex”, ha dit.

“Els mateixos, amb diferents noms”

L’alcalde en funcions ha reconegut que amb el temps es demostrarà que a l’Ajuntament “manen els mateixos d’abans, però amb diferents noms”. Ha dit que Barcelona en Comú agrupa part d’ICV-EUiA i “gent que dóna suport al moviment, com la FAVB” i que no creu que el nou govern sigui massa diferent al de l’època de Joan Clos. Ha criticat el tacticisme d’algunes formacions durant la campanya. “Hi ha partits que esperen el 27 de setembre i crec que això és un error: no hauria de ser així”.

Ha dit que espera que a partir d’ara el traspàs sigui ordenat, especialment després del nomenament del nou gerent, Jordi Martí, una decisió que ha agafat “per sorpresa” Trias. L’alcalde sortint creu que l’arribada al poder de CiU ha demostrat que es pot governar durant 30 anys i que un canvi de color polític no impliqui desmuntar-ho tot. “Quan vaig arribar a la casa no vaig canviar tots els gerents”, ha dit.

Pel que fa a qui el rellevarà, ha dit que treballa perquè aquest surti de dins de l’equip. “En el grup hi ha quatre o cinc persones amb la capacitat suficient per ser alcalde de Barcelona. Crec que ho aconseguirem”, ha conclòs.