La política socialista creu que a les pròximes generals “hi ha una gran oportunitat per fer fora el govern del PP i posar fi a la corrupció sistèmica i l’abús polític”. Per això, la seva intenció és que Catalunya “torni a estar en primera línia en la lluita contra aquestes polítiques del PP i votar perquè s’acabi aquest govern de Mariano Rajoy”.

Chacón ha assegurat, a més, que fa “molt temps” que va descartar ser candidata a La Moncloa i ha apuntat que Iceta s’ha mostrat “molt content” quan li ha comunicat avui la seva decisió definitiva.  “Iceta em va demanar fa temps que fes aquest pas de presentar-me novament a les eleccions generals i li vaig demanar un temps per consultar amb els companys. Les respostes han estat molt positives, de manera que em sento útil. I quan una persona se sent útil en una causa, hi ha de ser. Sento responsabilitat, ganes, il·lusió i convicció”, ha admès.

El seu repte és, ha afegit, aconseguir que els catalans “progressistes” tornin a ser “punta de llança de la fi del govern de Rajoy” i que sàpiguen que el seu vot “serà determinant” en les generals. Quan li han preguntat sobre si es veu capaç de revertir la caiguda en les enquestes del PSC els últims mesos, vista la irrupció d’altres forces polítiques, Chacón ha estat clara: “Com més difícil és el repte, més convicció, més ganes i més responsabilitat sento”.  Segons el seu parer, “Espanya necessita que el PP es regeneri en l’oposició, necessita un govern progressista amb clara agenda social de regeneració i reforma territorial”.