El grup que dirà adéu a més edils és el PSC. Dels 11 actuals només en seguirà un en el proper mandat, Carmen Andrés. Per part dels socialistes, deixen l’Ajuntament noms històrics com Assumpta Escarp, Guillem Espriu i Imma Moraleda. També s’acomiada un gruix important de regidors el PP. Dels nou que ha tingut durant aquest mandat en pleguen sis, ja que a les eleccions van obtenir tres representants. Entre els més històrics que se’n van, hi ha Glòria Martín, que ja havia anunciat que no seguia i, de fet, va tancar la llista del PP.

Però si hi ha un regidor històric que deixa en aquest plenari l’Ajuntament és Joan Puigdollers, de CiU. En aquest mandat ha actuat de president del Consell Municipal, però és regidor al consistori des de l’any 1987. Té, per tant, una trajectòria de 28 anys a l’Ajuntament. Del Grup Municipal de CiU, deixen també de ser regidors tres noms més: Raimond Blasi, Irma Rognoni i Eduard Freixedes.

Un altre dels pesos pesants de la política municipal que s’acomiada avui de l’Ajuntament és Jordi Portabella. El fins ara líder municipal d’Esquerra posa fi a una etapa de 16 anys al consistori com a president del Grup Municipal dels republicans, uns anys al govern i els vuit últims a l’oposició. Juntament amb Portabella, també plega Joan Laporta. L’expresident del Barça ha acompanyat Portabella aquest mandat com a regidor de la coalició Unitat per Barcelona, que integrava Esquerra Republicana.

Per part d’Iniciativa, també es dirà adéu a una cara visible del partit a Barcelona: Ricard Gomà. El fins ara president del Grup Municipal d’ICV-EUiA deixa l’Ajuntament després de tres mandats, dos dels quals al govern, i d’haver estat un dels impulsors de la confluència d’esquerres Barcelona en Comú, que ha guanyat les eleccions. Iniciativa acomiada també les regidores Isabel Ribas i Elsa Blasco i, de cara al  proper mandat, mantindrà Janet Sanz dins la llista d’Ada Colau. Qui va ser regidor d’Iniciativa, Joaquim Mestre, també plegarà avui, tot i que en l’últim mes ha actuat com a regidor no adscrit després de ser fitxat per al PSC per anar a la llista de Jaume Collboni. En l’últim ple, Mestre no va ser present, veurem si avui hi assisteix per dir adéu.

Els discursos de comiat ocuparan la major part d’un plenari que més enllà d’aquest punt té només a l’ordre del dia l’aprovació de les actes dels plens anteriors. Cada grup té 10 minuts en total per acomiadar-se, independentment que siguin més o menys els regidors que pleguin. Cada partit ha administrat aquest temps a la seva manera, i no sempre acabaran parlant tots els regidors que se’n van. A CiU, per exemple, serà Joan Puigdollers qui parli en nom de tots, i al PSC, Gabriel Colomé i Assumpta Escarp seran els portaveus dels regidors sortints.