ENRIC LACALLE, president del SIL "Querido alcalde, vamos a seguir paseando por las ferias y por los salones, seguro, estés donde estés, trabajando por Barcelona. Gracias por todos." XAVIER TRIAS, alcalde en funcions "Cada acto que hacemos parece que esté en un funeral. No estoy en un funeral, me continuaran viendo, continuaré actuando, insistiré, soy muy tozudo en las maneras de hacer las cosas, de llevar a cabo lo que quiero hacer en mi vida. Y, por tanto, me continuaran viendo ustedes, no?"

Un dels primers discursos amb to de comiat a la inauguració del SIL ha estat el del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. “Alcalde, enhorabona perquè has situat Barcelona a dalt de tot”, ha dit Vila, que ha afegit per tancar la intervenció: “és un plaer compartir els darrers dies com a alcalde en funcions en actes com aquest”. El president del SIL, Enric Lacalle, també ha fet un discurs amb agraïments finals a Trias. “Estimat alcalde, seguirem passejant per les fires i salons, segur, estiguis on estiguis, treballant per Barcelona”.

En la seva intervenció, l’alcalde en funcions ha agraït amb ironia i tocs d’humor les mostres d’agraïment. “Cada acte que fem sembla que estigui en un funeral”, ha sentenciat Trias, que ha afegit: “no estic en un funeral, em seguiran veient, seguiré actuant”. Trias ha dit que és “molt tossut” en la manera de ser i ha conclòs el parlament assegurant que l’any que ve tornarà al saló, aleshores com a cap de l’oposició. “Em continuaran veient”, ha dit.