La Generalitat de Catalunya alerta que, tot i la sequera, el consum d’aigua no només no està baixant, sinó que en “alguns punts” del territori fins i tot ha pujat i supera els 230 litres per habitant i dia fixats. De fet, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha posat l’exemple de dues grans ciutats: “Ho deia el sector de la pagesia: mentre allà estan patint les gravíssimes i catastròfiques conseqüències de la sequera, en grans ciutats com Barcelona, Girona o altres pobles on obres l’aixeta i l’aigua surt amb normalitat encara no hi ha suficient presa de consciència que ens trobem en una situació de gravetat important”.

El govern ha explicat que s’estan acabant de recopilar les dades sobre el consum d’aigua al territori però que, tot i això, han detectat que aquests “últims dies” no ha baixat ni el consum domèstic ni tampoc l’empresarial.

Es manté el calendari per entrar en situació d’emergència

Plaja ha alertat que les estimacions del govern es van fer considerant que la presa de consciència de la ciutadania faria baixar el consum “més del que està baixant”. Amb tot, les pluges dels últims dies continuen sent insuficients per revertir la situació dels embassaments. Davant d’aquesta situació, el govern ha dit que manté l’entrada de Catalunya en situació d’emergència per sequera per a finals d’estiu o principis de la tardor.

“Les previsions s’han fet sobre un consum mitjà d’aigua que no s’està respectant”, avisa la portaveu.

“L’aigua no cau del cel”, nova campanya del govern

Per tal de conscienciar a la població sobre la necessitar d’estalviar aigua, la Generalitat ha iniciat una campanya que apel·la a la responsabilitat col·lectiva. “L’aigua no cau del cel” és l’eslògan que ha triat el govern per adreçar aquest missatge als ciutadans. Plaja ha recordat la delicada situació que viu el país i que “per redreçar i superar situació actual de sequera calen precipitacions més generalitzades i continuades”.