En el manifest s’afirma que “cal retornar el centre de Barcelona als ciutadans i convertir la via Laietana en l’eix cívic de Ciutat Vella” ja que es considera que actualment és “un espai hostil per al ciutadà”.

En concret, els comerciants reclamen que se suprimeixi un carril de circulació, s’eixamplin les voreres i s’instal·li un nou enllumenat, arbrat i nous espais per a les persones. El president de l’Associació de Comerciants Via Laietana, Xavier González, considera que “ja toca” afrontar la remodelació d’aquesta via que, segons el seu parer, “es troba al cor de la ciutat i s’està desertitzant”.

González creu que la remodelació del carrer suposaria una revitalització de la via, sobretot des de punt de vista comercial ja que actualment hi ha molts locals buits per la manca d’inversió.

A  més, l’associació ha encarregat un informe sobre el soroll, ja que creu que actualment se sobrepassen els límits permesos durant totes les franges del dia.

Des de l’Ajuntament es reconeix que cal convertir la via Laietana en un eix cívic, però no posa data al calendari per fer-ho.