ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Quan hi ha un partit com el PSC que està pendent més de les primàries, és a dir, les eleccions internes del seu partit, que no pas del que ha de ser el primer, que és Barcelona, i que és un partit que té més candidats que regidors, el que demostra és que Barcelona ha deixat de ser la seva prioritat. I quan pensa en la nostra ciutat pensa més a fer política que no pas en fer ciutat."

El líder municipal del PP creu que el seu partit pot ser “la primera opció” per encapçalar l’oposició al govern de Xavier Trias. “Encarem el 2014 amb un PP més fort que mai”, ha apuntat Fernández Díaz, que considera que el bipartidisme CiU-PSC a la política municipal s’ha acabat. Alberto Fernández ha elogiat el seu grup municipal per ser, segons ell, el que més iniciatives polítiques ha presentat i ha defensat que els regidors estan cohesionats ideològicament i en l’aposta per Barcelona. En contraposició, ha assenyalat el PSC, que veu “més pendent de les primàries que de Barcelona” i “amb més candidats que regidors”.

Alberto Fernández veu l’alcalde centrat en la independència i l’acusa de no haver portat el canvi que va prometre a l’Ajuntament. “Volem un canvi real, i no ser una marca blanca dels tripartits amb cara amable”, ha dit Fernández Díaz en al·lusió a l’alcalde. El líder del PP ha començat l’any amb una petició a Trias per fer un debat sobre l’estat de la ciutat. Els populars volen que es faci en el proper ple o bé que n’hi hagi un d’extraordinari en què l’alcalde presenti els projectes i prioritats de l’any. “Fins ara el que sabem és que Trias ha convertit Barcelona en una peça més del puzle independentista”.