Han vingut en autocar des de diferents comunitats autònomes perquè a l'estat espanyol només poden votar a cinc ciutats. OLGA GONZÁLEZ "Vinimos tres autobuses desde Alicante. Pero yo vengo de Donosti, en San Sebastián. 18 horas de viaje para venir a votar porque quiero que Capriles gane." MARIA LUISA DE COLUPI "Yo vivo en Barcelona y he venido especialmente a votar por Maduro porque creo que la revolución debe de seguir y todo lo que se ha logrado no se puede perder." A les portes del col·legi electoral, centenars de votants celebren la jornada com si es tractés d'una festa. Alguns han vingut preparats per passar-hi tot el dia. ERLINDA MORALES "Somos venezolanos todos. Entonces eso es lo que buscamos, es estar ahí unidos y conocer gente y ya está." Fins a les 6 de la tarda votaran a Barcelona 5.869 persones, però alguns s'han quedat fora del cens. Des de l'oposició critiquen que s'hagi fet servir el mateix padró que al mes d'octubre. HÉCTOR FIGUEREDO "Ellos saben que la gente que está fuera son mayoritariamente opositores al gobierno y para ellos les era conveniente simplemente usar el padrón anterior." Prop de 100.500 veneçolans votaran avui des de l'exterior del país en col·legis electorals com aquest. Això representa un 0,5% del total del cens electoral.

Al Centre Cívic Sagrada Família s’hi han instal·lat 13 meses, que han estat obertes durant 12 hores, des de les 6 del matí fins a les 6 de la tarda. La jornada ha transcorregut amb normalitat però l’escrutini, no podrà començar fins que el Consell Nacional Electoral veneçolà hagi emès el primer butlletí oficial. Els qui han pogut votar des de l’exterior de Veneçuela són 100.495 persones, que representen un 0,53% del padró electoral. En total, 18.903.143 ciutadans han pogut exercir el seu dret a vot.

Alguns electors, però, s’han queixat perquè s’ha usat el mateix cens que en els comicis de l’octubre i que això ha perjudicat els qui han canviat el seu lloc de residència en el darrer any. Diuen que hi ha ciutadans que en aquest moment han tornat a viure a Veneçuela però que, en canvi, estan obligats a votar a un altre país perquè hi eren en el moment que es va tancar el cens. Des de l’oposició asseguren, a més, que es tracta d’una estratègia del govern perquè, segons diuen, la majoria dels qui voten des de fora del país són partidaris d’Henrique Capriles.