El Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià i l’Associació Sirio-catalana per la Llibertat i la Democràcia han convocat aquest dissabte a la tarda un acte de protesta per la situació dramàtica que viu el país. Els participants han col·locat a la plaça de Sant Jaume un filat amb roba enganxada per recordar les barreres que han de superar els refugiats que escapen del país. També han desplegat pancartes amb missatges de denúncia i solidaritat i fotografies dels líders dels diferents moviments i països implicats en el conflicte així com banderes de l’oposició siriana.

La concentració d’avui vol mostrar el seu rebuig frontal a la intervenció militar russa però també als bombardejos de la coalició liderada pels Estats Units. També suposa una nova denúncia, des de Barcelona, de les atrocitats del règim d’Al-Assad i de la barbàrie de les milícies d’Estat Islàmic.

La concentració té lloc després que aquesta setmana, Rússia hagi començat a bombardejar el territori en suport al règim de Bashar al-Assad i al marge de la comunitat internacional. Moscou defensa que els seus atacs estan dirigits a Estat Islàmic i altres grups armats islamistes, però des de l’oposició s’afirma que també han estat objectiu dels bombardejos i que aquests han causat la mort de nombrosos civils.