Els primers pressupostos participatius de Barcelona encaren la recta final de la fase de votació. Aquest diumenge, 20 de juny, serà l’últim dia que els barcelonins podran triar quins dels projectes finalistes volen per al seu districte i per a un altre districte de la seva elecció. Segons ha anunciat el regidor de Participació, Marc Serra, fins aquest divendres 27.000 barcelonins ja han votat en els pressupostos participatius.

Serra ha celebrat que és una participació alta, en comparació amb altres ciutats europees que han endegat processos similars, tot i que ha demanat “una empenta final” als ciutadans en l’últim cap de setmana de votació. Per facilitar el procés, l’Ajuntament també ha habilitat 150 punts mòbils als barris per apropar-se als barcelonins que encara no coneixen la iniciativa.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Serra va plantejar incrementar la dotació del pressupost participatiu de cara al proper mandat: dels 30 milions actuals fins als 75 milions, amb l’objectiu d’incloure-hi més projectes i amb més ambició.

Marc Serra, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA