20.000 barcelonins han votat ja en els pressupostos participatius de Barcelona, després de cinc dies de votació i quan encara en falten cinc més perquè conclogui el procés. Així ho ha avançat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Serra ha dit que celebra la “molt bona participació” de la ciutadania en aquesta iniciativa i planteja incrementar la dotació del pressupost participatiu de cara al proper mandat: dels 30 milions actuals fins als 75 milions, amb l’objectiu d’incloure-hi més projectes i amb més ambició.

Marc Serra, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Si bé Serra ha explicat que no es donarà cap resultat fins que no conclogui el procés de votació, ha explicat que ara per ara les iniciatives que més estan triomfant són les relacionades amb la pacificació de l’espai públic, la millora de places, l’increment de zones verdes i la creació de jocs infantils, així com la de les millores en entorns i patis escolars.

Sobre les propostes que quedin fora de les més votades, el regidor de Participació s’ha compromès a “escoltar” tots els projectes plantejats i derivar-los als departaments municipals encarregats o a les administracions competents.

“La Generalitat deu 1.500 pisos a Barcelona”

Preguntat pel cas del veí de Sants que va treure’s la vida abans de ser desnonat, el regidor de Drets de Ciutadania ha lamentat que les administracions no hagin evitat aquest desenllaç: “Ens fa plantejar si podíem haver fet alguna cosa més”. Marc Serra ha advertit que la Generalitat deu a Barcelona 1.500 pisos de la Mesa d’Emergència d’habitatge. El regidor s’ha preguntat si amb una millor política d’habitatge es podria haver evitat el succés: “Si la Generalitat aportés el que li pertoca, podríem donar una alternativa digna a les persones que estan esperant“.