El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament ha anunciat que portarà el govern d’Ada Colau als tribunals pels blocs de formigó instal·lats a la via pública per ampliar l’espai dels vianants durant la pandèmia del coronavirus. La presidenta del grup, Elsa Artadi, ha denunciat que el govern municipal es nega a lliurar l’expedient que justifica l’ús dels blocs de formigó i adverteix que l’incompliment legal de més de tres mesos sense resposta “l’aboca a la via judicial d’aquí a poc més de dues setmanes” perquè es retirin uns elements que consideren perillosos.

JxC ha registrat “el quart i darrer escrit” a l’Ajuntament i dona per finalitzada la via administrativa per accedir a l’expedient, ja que denuncia que l’executiu no respon des del 5 d’agost. Reclama fer una auditoria tècnica i imparcial per avaluar la seguretat i la retirada immediata dels elements de formigó.

La fiscalia ja investiga els blocs de formigó

A principis de setembre, la fiscalia va iniciar una investigació arran de la denúncia de l’advocat Daniel Vosseler, que encapçala la plataforma Barcelona Ets Tu, en la qual argumenta que aquests blocs suposen un perill per a ciclistes i motoristes. També entitats de motoristes s’hi han mostrat contràries, amb el suport del PP i JxC.