radars barcelona infraccions

El Grup Municipal Trias per Barcelona ha demanat aquest dilluns a l’alcalde socialista Jaume Collboni que els radars situats en entorns escolars funcionin només durant l’horari lectiu dels centres. Denuncien que actualment els aparells tramiten multes fora de l’horari escolar, de nit i en dies festius. El regidor portaveu del grup, Jordi Martí i Galbis, defensa l’ús dels radars urbans “per millorar la seguretat viària”, però “tenint en compte els usos per zona i horaris concrets“.

Martí també ha volgut fer memòria a Collboni i li ha recordat el seu compromís per flexibilitzar l’ús dels radars a prop de les escoles. El PSC defensa els radars, però es va mostrar obert a flexibilitzar-los en funció de l’hora, tal com es va començar a estudiar. És per això que els de Trias per Barcelona apressen Jaume Collboni a fer-ho ara.

Radars a 30 km/h

La mesura es va aplicar durant el mandat municipal passat, liderat per Ada Colau i sota el programa Protegim les escoles, amb la pacificació d’entorns escolars que inclouen un límit a la velocitat de 30 km/h. Després de mesos de prova, l’Ajuntament ja va començar a tramitar sancions. Segons dades de l’Ajuntament del febrer, entre tots els radars nous de la ciutat, hi ha un total de 686 multes de mitjana cada dia.

Trias per Barcelona critica que els radars es van instal·lar “sense diàleg ni cap tipus de consens ni debat ciutadà”.