La desaparició del servei del Tramvia Blau a l’avinguda del Tibidabo torna a ser motiu de reclamació pel grup municipal de Trias per Barcelona. El grup ha organitzat aquest dissabte un acte reivindicatiu en què el portaveu de la formació, Jordi Martí i Galbis, i la diputada al Parlament de Catalunya, Glòria Freixa i Vilardell, han reclamat al govern de Jaume Collboni recuperar el servei. Martí i Galbis ha interpel·lat Collboni perquè es vegi l’inici d’un nou projecte aquest mandat.

Es tracta d’un ferrocarril centenari de més de 120 anys que porta fora d’ús des del 28 de gener del 2018. Les raons per les quals va desaparèixer recauen en la remodelació dels entorns del barri de la Bonanova. Sis anys després, el projecte continua tancat, sense una resposta clara del consistori.

Nostàlgia del tramvia desaparegut

Més enllà dels polítics, a l’acte organitzat per Trias per Barcelona hi han participat desenes de veïns de Sarrià – Sant Gervasi per reclamar que torni el servei. “Quan veig que ja fa sis anys que no funciona… al·lucino!”. Altre veïns han remarcat la importància del Tramvia Blau per pujar a la zona del Tibidabo, un símbol que recorden amb nostàlgia: “El trobo a faltar perquè forma part del que ha estat l’avinguda del Tibidabo des de fa més de 100 anys”.

“Un tripartit de perdedors”

L’acceleració de la posada en funcionament del Tramvia Blau era una de les condicions per a un acord Collboni-Trias en les negociacions d’un pacte de govern, segons ha dit Martí Galbis. Ara bé, TriasxBCN va congelar les converses perquè consideren que “Collboni vol fer un pacte amb ERC i els comuns lluiten per incorporar-s’hi”. Arran d’aquest escenari, els de Trias consideren que “la voluntat del senyor Collboni és fer un tripartit de perdedors”, tot i que admeten que no renunciaran “a col·laborar en la governabilitat de la ciutat” a través de pactes i acords en qüestions puntuals.