XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Sobretot la línia 9, siguem realistes, té una prioritat que és arribar a l'aeroport, té una altra prioritat per nosaltres i per aquest districte de manera molt especial, que arribi a la Zona Franca. Ens hem d'exigir a nosaltres mateixos fer les coses ben fetes i tenir clar quina és la planificació de futur essent molt conscients de la situació econòmica que vivim."

Durant la tradicional passejada de l’alcalde per la Festa Major de Sants, Xavier Trias, ha demanar que es prioritzin les obres de la línia 9 del metro. També ha reclamat un gran pacte del transport metropolità que uneixi les administracions de l’Estat, la Generalitat i la ciutat de Barcelona per fer un disseny adequat del transport a l’àrea metropolitana.

Així ha respost a les declaracions del president dels FGC, Enric Ticó, que va avançar que s’estudia allargar el recorregut de l’L8 des de l’estació de la plaça d’Espanya fins a Gràcia. Fins i tot, va xifrar el cost del projecte en uns 250 milions d’euros. L’alcalde no ha volgut valorar la possibilitat que la Generalitat pugui tirar endavant aquesta obra per enllaçar les línies del Vallès amb les del Baix Llobregat.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz també ha reclamat a l’alcalde, Xavier Trias, que prioritzi les obres de l’L9 davant de la Generalitat.