Imatges com aquestes no es tornaran a repetir, de moment. És la llarga tornada a casa que van viure els aficionats del Barça després del partit de la Supercopa d'Espanya de l'any passat. Habitualment l'Ajuntament ampliava els horaris del metro els dies que el Barça acabava el partit més tard de l'horari de tancament habitual, però des del gener de 2012, en un Barça-Madrid, el consistori va deixar de fer-ho per motius econòmics. Aquest any, però, es tornarà a ampliar l'horari del metro per a la Supercopa. Es podrà fer perquè el Barça hi posa 30.000 euros. Uns diners que cobriran la major part de la despesa de tenir aquest servei obert, però no tot. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde i president TMB "En aquests moments els tècnics de TMB estan afinant per veure fins a quina hora s'ha d'ampliar, és evident que amb els 30.000 euros cobrirem la part més important del sobrecost que representarà i la part que en quedés pendent, si és que n'hi ha alguna, l'assumiria TMB." El mateix alcalde Trias fa dos mesos va demanar per carta al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel Maria Villar, que aquest partit no es comencés a disputar més tard de les nou del vespre per garantir la mobilitat dels aficionats. Una petició que va quedar sense resposta però que aquesta vegada no repercutirà en els seguidors, que podran tornar en metro a casa. Aquesta és una solució puntual, l'Ajuntament agraeix el gest del Barça de fer-se càrrec de la despesa extra, però el seu objectiu final és continuar parlant amb totes les parts afectades per aconseguir canviar els horaris del futbol.

El Barça no vol que els aficionats es quedin sense mitjà de transport un cop s’acabi el partit d’anada de la Supercopa que es jugarà la setmana que ve. És per això que ha acordat amb el consistori (després de les negatives d’aquest a ampliar l’horari per esdeveniments esportius) que “ajudarà a sufragar el cost” que suposa ampliar l’horari de metro.

El Barça es gastarà 30.000 euros perquè el metro circuli fins a la una de la matinada (hora en què circularà l’últim comboi), ja que el partit acabarà a les 00:45, tret que hi hagi pròrroga.

L’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va avançar que el consistori no pagaria en cap cas el preu d’ampliar l’horari del metro i va suggerir al club que avancés l’horari del partit, una demanda que ja havia fet anteriorment. Ara, després del pacte assolit amb el Barça, Trias ha agraït al club la “sensibilitat i predisposició” per trobar-hi una solució.