XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Que tinguin confiança amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i els cossos de seguretat. En ocasions, en una ciutat o en un país passen aquests situacions, que són situacions que es produeixen, no? Però l'important és que hi hagi una actuació ràpida i que s'aclareixin els fets, no?"

L’alcalde s’ha referit al crim d’aquest dimarts al barri de la Ribera, a la confluència dels carrers de Mirallers i del Brojolí. Trias ha lamentat els fets i no ha volgut aportar informació sobre el cas perquè “seria entrar en especulacions”. Ha fet una crida a la calma als veïns de la zona i els ha instat a confiar amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana perquè resolguin definitivament el cas.

Fernández Díaz vol “més seguretat”

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l’alcalde que no abaixi la guàrdia “davant el repunt dels actes delictius de més gravetat a la ciutat”. A banda del crim del carrer dels Mirallers, el regidor del PP ha recordat la mort violenta d’una dona gran al barri del Farró. “Els últims fets confirmen un repunt dels actes delictius de més gravetat a la ciutat, i se sumen a altres dades particularment preocupants”, ha denunciat. Segons els populars, l’última enquesta de victimització elaborada per l’Ajuntament el juliol de 2013 “se situa en el pitjor nivell des de l’any 2009 i de les pitjors èpoques de delinqüència de mitjans dels anys 80 a Barcelona”.