En la mateixa entrevista, Fernández Díaz diu que els nou regidors actuls del PPC i els 11 del grup socialista sumen un total de 20, a només un regidor de la majoria. “Reclamem al partit socialista que posi l’accent en allò que és Barcelona i no en les primàries i que se sumin a la Barcelona que ells haurien de defensar, que és una Barcelona ciutat del món”, ha assenyalat Alberto Fernández, que considera que “l’ADN de Barcelona és contrari a l’independentisme”.

El president dels populars de Barcelona ha reiterat que no té intenció d’interferir en el procés de primàries dels socialistes per elegir el candidat a l’alcaldia de Barcelona, però no ha dubtat a assenyalar que el PSC està massa centrat en aquest procés. També ha ironitzat amb el fet que “no deixa de sorprendre que hi hagi un PSC que tingui més candidats a les primàries que regidors i que estiguin centrats en les primàries i no en el que ha de ser el primer, que és Barcelona”.

Fernández Díaz creu que la situació del PSC afavoreix el PP perquè “tot això abona que el Partit Popular es pugui convertir el 2014 en una alternativa clara del govern de Xavier Trias (CiU), que no està responent a les expectatives i avala una aventura independentista de la qual semblava allunyat”.